Mannah Seffelaar / 2 Become Better

Waar Lichaam en hoofd  leren samenwerken

Voorbeelden van klachten:

wegdromen, automatische piloot en dissociatie

Deze termen staan allemaal voor een mate van afwezig zijn in contact met jouw omgeving. De mate van bewust meemaken wat er om je heen gebeurd. Er zijn manieren om dit bewust aan wezig zijn te vergroten. Ik kan dit samen met jou oefenen. Ik kan ook een groep leren hoe ze bij elkaar kunnen herkennen dat dit bewustzijn zakt en hoe ze dit optimaal houden met elkaar.

spanning

Spanning is te voelen in je lichaam. Soms leidt dat tot pijn klachten. En ook wel eens tot steeds minder voelen. Merken dat je hoofd vol zit, dat je kortaf reageert op anderen is ook een manier van spanning registreren. Spanningsklachten zijn beïnvloedbaar middels actieve ontspanning alsook passieve ontspanning. Tevens kan er gezocht worden naar kleine aanpassingen in jouw gedrag. Ik kijk graag samen naar deze manier van beïnvloeden bij jezelf maar ook mogelijk in jouw groep collega's.


Agressie/Opgekropte boosheid

 Er zijn 3 overlevingsmechanismen: Vechten(contact aangaan), Vluchten(weggaan uit contact) en Bevriezen(niet reageren/stilvallen).

Agressie kan gezien worden als de uitvergrote behoefte  jezelf te beschermen/voor jouw grenzen op te komen in contact met anderen. De spanning is daarbij zo hoog opgelopen dat dit je mogelijkheden ook verkleint. Agressie is eigenlijk zoveel spanning dat het moeilijk is dit binnen te houden waardoor er vaak een uitbarsting volgt. Maar middels onze sociale vaardigheden en behoeften anderzijds houden we het vaker in om het contact met de ander juist niet te verliezen. De spanning blijft dan in ons lichaam. Dat is soms niet erg en ook weer los te laten vaak. Maar als dit niet gebeurt gaat het zich opkroppen en zorgt het voor lichamelijke klachten, ziekte en  vermindering van weerbaarheid. Ik kan je leren omgaan met agressie, grenzen aangeven en contact houden met jouw eigen denken, voelen, handelen en de ander.

Veerkracht verliezen

Burn-out, overspannen zijn en PTSS zijn lichamelijke en mentale toestanden waarbij je jouw veerkracht verliest. Het is een hele nare toestand wat ook vraagt om zorgvuldig revalideren. Ik kijk stap voor stap hoe we deze veerkracht bij jou terug krijgen. En wat er nodig is om niet terug te vallen in jezelf overvragen. Het doel is dichtbij "de oude worden" en verbetering van kwaliteit van leven. Elk verschil dat je leert en kan maken, doet ertoe. 


E-mailen
Bellen
Map
Info